Articles

VIRTUELLT WORKSHOP-STÖD

Vår erfarna konsult, Piotr Pluta, delar sin expertis.

Från osäkerhet till självförtroende och nya möjligheter.


Många konsulter och utbildare upplever en krävande inlärningskurva när deras kompetens snabbt måste överföras från ansikte mot ansikte sammanhang i workshops och föreläsningar till Zoom, Teams osv. Förståeligt nog innebär detta utmaningar och osäkerhet: kommer tekniken att fungera? Vilka är de bra virtuella underlättande teknikerna? Hur anpassar jag pålitliga verktyg och processer till den virtuella världen?


Vår konsult, Piotr Pluta, har många års erfarenhet av förenkling i virtuella DI-workshops och har hjälpt dussintals kunder de senaste månaderna. Med hans hjälp i förväg och/eller under liveproduktion lyckades de alla leverera en framgångsrik virtuell Diversity Icebreaker.

 

 

 

About Piotr

Piotr Pluta är en organisationspsykolog och verkställande direktör för Human Factors AS med ansvar för rådgivande aktiviteter. Han har nyligen skrivit två guideböcker för virtuell DI-förenkling i Zoom och MS Teams. Han har också varit involverad i utvecklingen av en dedikerad Diversity Icebreaker-modul för en virtuell 3D-plattform (AULA 3D). Han är starkt involverad i R&D relaterad till Diversity Icebreaker, genomför träna-tränaren-workshops och tillhandahåller allmänna konsulttjänster inom teamarbete, kommunikation, tvärkulturellt samspel och mångfald.

 

 

 

Piotr kan hjälpa dig med:

 

  • Att installera Zoom, MS Teams eller liknande plattformar för en virtuell DI-workshop (inklusive breakout-rum för grupparbete)

  • Logistik under det virtuella seminariet (t.ex. dela upp deltagare i röda, blå och gröna grupper)

  • Underlättande av grupparbete med många grupper som arbetar parallellt och moderering av diskussioner om inlärningspunkter i workshopen

  • Problemlösning*

  • Tips och idéer för relevant innehåll, gruppuppgifter, workshop-flödesdesign och användning av virtuella verktyg

 

* OBS: Piotrs roll som medhandledare är inte som en IT-expert, dvs. han kan lösa vissa, men inte alla tekniska problem som du själv och/eller deltagarna upplever.
Dessutom måste du ha en grundläggande kunskap om din videokonferensprogramvara (t.ex. skärmdelning, att stänga av/sätta på ljudet från dig själv, använda flera skärmar osv.).
 

 

Hjälp före workshop

Upp till 15 minuter: UTAN KOSTNAD
Piotr kommer att svara på frågor relaterade till användningen av onlineversionen av Diversity Icebreaker-frågeformuläret och grunderna för att genomföra workshopen på MS Teams eller Zoom.


Efter 15 minuter 50 EUR per 30 min.
Piotr kommer att hjälpa till med att utforma workshopen, granska virtuell underlättning i detalj, föreslå lösningar på möjliga logistiska utmaningar i förväg, ge vägledning i att använda Teams- eller Zoomkontroller och verktyg, dela idéer för relevant innehåll relaterat till rött, blått och grönt som är relevant för din grupp och dina mål.

 

 

Medhandledare

Även om virtuella DI-workshops kan genomföras med en handledare är det en stor hjälp att ha en medhandledare, särskilt i större grupper. Som din "co-pilot" i den virtuella workshopen kommer Piotr att kunna hjälpa dig med logistik, underlättande av grupparbete, problemlösning, m.m., så att du kan koncentrera dig på deltagarna, underlättande och innehållsfrågor i workshopen.


Var vänlig kontakta oss för en offert. Vi har fasta priser för virtuell medhandledare inklusive förberedelser inför workshopen.


Du kan skicka ett mejl direkt till Piotr Pluta: piotr@human-factors.no eller kontakta vårt kontor.

ANLITA EN KONSULT

Vill du ha en extern konsult för att genomföra en virtuell eller fysisk (F2F) Diversity Icebreaker-workshop?

 

Svensk konsult?
Vi kan rekommendera våra lokala partners i Sverige. Dessa konsulter har erfarenhet av att leverera Diversity Icebreaker-workshops:

 

Eva Jaldeland - Extema 
Jan Jaldeland - Extema

Frida Södermark - Löpareventyret 

Liv Cardell - Cardell Consulting

 

 

Norsk konsult?

Diversity Icebreaker skapades i Human Factors AS i Norge och tack vare denna närhet har vi en unik expertis och stor erfarenhet av verktygets tillämpning.


Våra två mest erfarna konsulter (nedan) genomför både vanliga DI-workshops (F2F och virtuellt) samt train the trainer-workshops regelbundet för alla typer av kunder både inhemska och internationella. Vi levererar DI-workshops för små grupper samt stora kick-off-evenemang på konferenser. Vi har också lång erfarenhet av virtuellt underlättande av online evenemang och utspridda team.


Vår expertis är inte begränsad till att leverera standard DI-workshops. Vi designar och genomför längre och mer avancerade workshops, kundanpassad inlärning och gruppaktiviteter, samt implementerar DI som en del av större organisatoriska processer.

 

Läs den här sidan för tips, support eller medhandledning av en virtuell workshop.
 

 

Mer omt Piotr Pluta och  Bjørn Z. Ekelund.