Material

Bok 2019

Unleashing the Power of Diversity
– How to Open Minds for Good

 

Av Bjørn Z. Ekelund

 

Språk: Engelska

Utgivare: Routledge (Storbritannien och USA)

– världens ledande akademiska förläggare inom humaniora och samhällsvetenskap.

 

En av de 10 bästa HR-böckerna för under 2019 enligt ansedda Bamboo HR.

 

 

KORT BESKRIVNING

 

Det verktyg och tillvägagångssätt som presenteras i boken, Diversity Icebreaker (DI), har framgångsrikt tillämpats i 75 länder och med 300 000 deltagare. Boken visar hur man bryter ner barriärer och ger ett nytt sätt att konceptualisera mångfald över olika gränser, vilket möjliggör tillit och enhet att forma och skapa en väg för att förbättra kommunikationen med hjälp av DI.


Den diskuterar hur verktyget kan användas för att uppnå en meningsfull inverkan i ett bredare sammanhang: att skapa ett gemensamt språk mellan team och organisationer; förstärka positiv identitet; bygga förtroende mellan människor och mot processer; stöder innovation och hjälper till att göra mångfald hållbar.


Det pedagogiska tillvägagångssättet, tydliga avsikter och lättförståeligt språk gör det till en engagerande läsning för alla som vill kommunicera bättre med människor med olika kommunikationspreferenser, olika professionella och kulturella bakgrunder; också för yrkesverksamma som hjälper andra att uppnå detta mål (konsulter, rådgivare, handledare, osv.). 


De komplexa problem som många organisationer och team nu står inför är globala, inklusive kulturella-, sociala- och miljöfrågor. I den här banbrytande boken presenterar den prisbelönta konsulten och författaren, Bjørn Ekelund, ett tydligt steg för steg-sätt att kommunicera med människor som har olika tankesätt, perspektiv och kulturella bakgrund. Det är relevant och tillämpligt i olika sammanhang – på arbetsplatsen, interprofessionellt, mellan olika branscher och kulturer och mellan företags-, statliga- och icke-statliga grupper.

 
 

REFERENSER

Bamboo HR: De 10 bästa HR-böckerna under 2019. Läs mer..
Sex referenser från universitet, konsulter m.m. Läs mer..
 
 

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

 

  1. Introduction: Diversity Icebreaker´s potential of doing Good
  2. Red, Blue and Green and Diversity Icebreaker: The evolution from underlying principles
  3. Communication models
  4. On the power of reflexivity
  5. A deeper look at the scientific disciplines and professional cultures
  6. Ethno-geographical cultural differences
  7. Promoting Green creativity and innovation
  8. Promoting Blue efficiency
  9. Promoting Red collective identity and trust
  10. Dignity and personal development

 

BESTÄLLNING

Du kan t.ex. göra din beställning på Amazon  eller som extra material när du beställer Diversity Icebreaker-material här.

 

 

Tillbaka